Blog Layout

Suikervrije & glutenvrije pepernoten

Jessica Bekker • nov. 19, 2020

Op zoek naar een gezonde variatie op deze lekkernij? Dit recept is makkelijk te maken en ook nog eens leuk om samen met de kids te doen op een regenachtige middag!

Wat heb je nodig?
200 gram amandelmeel
snufje Himalayazout
2 el biologische speculaaskruiden*
1/2 el kaneel
2 el honing
1 el amandelmelk
1 ei
snufje vanillepoeder
snufje korianderpoeder
snufje kardemom

Optioneel nog wat pure chocolade met minimaal 72% cacao. Het rooster van de oven bedek je met aluminiumfolie of bakpapier. Zo bakken de pepernoten aan de onderkant niet aan.

*ik heb de speculaaskruiden van Piramide gebruikt. Hier zit kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, zoethout en anijs in.

Hoe maak je ze?
Doe het amandelmeel samen met de speculaaskruiden, kaneel, vanillepoeder, korianderpoeder en kardemom in een kom. Voeg een snufje zout toe. Goed mengen tot er geen klontjes meer in zitten. Maak een kuiltje in het midden. Meng het ei met de melk en de honing. Giet dit mengsel in het kuiltje.

Roer vervolgens vanuit het midden de ingrediënten goed door elkaar, totdat je een stevig deeg krijgt.

Rol dunne worsten van het deeg ter grootte van een pepernoot. Snijd dit in stukje van ongeveer 1 cm. Zo krijg je mooie pepernoten van gelijke grootte. Draai de stukjes tot een balletje. Druk ze iets plat en leg ze op het rooster.

Bak de pepernoten in een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 15 minuten gaar.

ENJOY!!
inspiratie voor dit recept komt uit het boek Oersterk koken van Richard de Leth.
door Jessica Bekker 28 mrt., 2024
De sluipende slapeloosheid
door Jessica Bekker 19 sep., 2023
Voeding, Beweging, en Meer
door Jessica Bekker 17 jul., 2023
voor een gezondere geest en lichaam
Share by: