Blog Layout

Paasstol met amandelmeel

Jessica Bekker • mrt. 14, 2021

Paasstol

 
Met Pasen genieten veel mensen van een paasbrunch, een paasstol ontbreekt dan meestal niet. Omdat feestbrood zoals de paasstol en kerststol uit de supermarkt vol zit met suiker, smaakversterkers en natuurlijk veel koolhydraten, heb ik een voedzame paasstol gemaakt. Dit recept voor paasstol is eigenlijk hartstikke simpel en de meeste tijd staat het brood in de oven. Je hebt er dus niet heel veel tijd voor nodig. De spijs voor de vulling van het paasbrood is gemaakt van cranberries en amandelmeel. De spijs is daardoor rood en dat geeft het een extra feestelijk tintje. Deze paasstol is erg lekker en ook voedzaam door het amandelmeel, de noten, cranberries en rozijnen, maar het vult daardoor ook erg goed. Eet er dus maar niet te veel van, als je ook nog van al het andere lekkers op de paastafel wilt genieten. :-)

Ingrediënten: 
350 gr Amandelmeel
2 tl Bakpoeder
70 gr gesmolten roomboter - en wat extra voor het invetten van een bakblik
1 el Geraspte kokos
3 el Honing
6 Eieren
80 gr Rozijnen
80 gr Cranberries - gedroogd
80 gr Gemengde noten
20 gr Amandelschaafsel
Voor het amandelspijs
120 gr Amandelmeel
120 gr Cranberries - gedroogd
1 Limoen

Zo maak je het
Begin met het spijs: Meng amandelmeel, cranberries en het sap van 1 limoen in een keukenmachine of blender
Kneed het spijs nog even goed met je handen
Maak er een rolletje van, wikkel het in folie en leg in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Pak nu een kom voor het brood: meng het amandelmeel, de bakpoeder, geraspte kokos, honing, eieren en de roomboter met een garde (smelt de roomboter eerst even in de magnetron)
Hak de noten doormidden met een mes en roer dit samen met de rozijnen en cranberries voorzichtig door het beslag
Vet een bakblik in en vul met de helft van het deeg
Pak de spijsrol uit de koelkast en leg op het deeg (maak de rol wat langer als hij te kort is)
Schep de rest van het deeg over de spijsrol en bestrooi met de geschaafde amandelen, druk de amandelen een beetje aan
Zet de paasstol 45 minuten in de oven

(bron voedzaam en snel)
door Jessica Bekker 28 mrt., 2024
De sluipende slapeloosheid
door Jessica Bekker 19 sep., 2023
Voeding, Beweging, en Meer
door Jessica Bekker 17 jul., 2023
voor een gezondere geest en lichaam
Share by: